Àcid Folk

Àcid Folk

Nou CD a la venda

Qui hi ha? és una de les formacions més curioses del nostre país. Curiosa perquè la nostra música neix de la curiositat que sentim a l’hora de barrejar la cultura celta d’arrel irlandesa amb elements mediterranis i aires experimentals psiquedèlics. I curiosa també, perquè la nostra proposta artística camina entre dos móns: El del pop més actual i el del folk més tradicional.

D’aquí el títol del nou treball Àcid Folk, que procura definir i situar als Qui hi ha? dins del pensament obert i lliure d’una corrent del mateix nom relacionada amb el Folk Psiquedèlic de finals dels 60. Bandes com The Incredible String Band que prenien les arrels com a punt de partida per a la investigació amb la música contemporània. I així som Qui hi ha?: un grup de gent jove de Sant Boi de Llobregat (Barcelona) amant de la música natural, de les arrels, però també dels sintetitzadors, del pop i de les guitarres elèctriques.

Àcid Folk és un disc que transporta als Qui hi ha? al nou univers musical que ja s’intuïa en el nostre anterior disc. Un món on s’hi combinen perfectament els elements electrònics, els sintetitzadors o les guitarres elèctriques amb les mandolines, els violins, l’acordió o els whistles. Tot plegat en una gran col·lecció de sis cançons. Tres d’instrumentals i tres de cantades, per un MC àrab de Sant Boi de Llobregat a “C’est la fête”, pel cantant Steve Roberts a “Ye Jacobites by name” i per un dels compositors de Qui hi ha?, Ricard Ros a la fantàstica “Riu de rics”.

En aquest sentit, escoltar cançons com “Drama Folk” és entendre l’univers lliure del nou disc Àcid Folk, on hi sona sense prejudicis un ritme drum’n’bass a base d’instruments tradicionals acústics i sense cap seqüenciador. El mateix passa escoltant la ja citada “C’est la fête” o amb “Trip Folk”, que no és més que un viatge progressiu dividit en tres fases. La cançó “Set nou”, en canvi, recupera darrera d’un joc de paraules, un clàssic popurri de melodies tradicionals. I per què no?

L’univers inventat dels Qui hi ha? permet tot això i molt més. Per això, podem afirmar que el 2010 serà un gran any per a nosaltres. Publiquem el nou disc i tornem a preparar un espectacle total a l’alçada de les cançons, recarregat de llibertat i d’elements estètics i globals, com les projeccions del col·lectiu de videojockeys que ens acompanya sempre, The Poca Monta Company.

Si l’interrogant al nom dels Qui hi ha? et produeix un mínim de curiositat, no deixis de seguir-nos.

Subscriu-te al newsletter!