El Grup

Qui hi ha? és una de les formacions més curioses del nostre país. Curiosa perquè la música neix de la curiositat i del treball de recerca de la música celta d'arrel irlandesa barrejada amb element mediterranis i aires experimentals psiquedèlics. Curiosa també, perquè la seva proposta artística camina entre dos móns: El del pop més actual i el del folk més tradicional.

Qui hi ha? ofereixen a més a més, un projecte musical global, amb un directe energètic, potent i madur on les protagonistes són una col·leccions de cançons pròpies més alguna versió de base celta interpretades al costat del pentagrama visual que aporten les projecccions del col·lectiu The Poca Monta Company.

Per la seva contemporaneïtat, innovació i fusió de ritmes i llenguatges artístics, l'espectacle "Aquest llum per qui crema? – visual" ha tingut una excel·lent acollida, entre d'altres, a les Festes de La Mercè 09 (Plaça Sant Jaume - Barcelona) i al Festival do Mundo Celta d'Ortigueira (A Coruña) on es van proclamar guanyadors del Concurs Proxecto Runas 09.

Qui hi ha? va presentar el seu primer disc Qui hi ha? (Autoeditat, 2006) a festivals de tot l'estat espanyol, on van destacar els concerts al XXIV Festival Internacional de Folk de Getxo (Biscaia) i al Sauga Folk'08 (Colindres, Cantàbria). També festivals catalans com el Vilanova FIMPT, la Fira de Música al Carrer de Vila-Seca i el Festival Celta Irlandès El Féile. A la Sala Apolo 1 de Barcelona, a més a més, van compartir escenari amb els dublinesos Kíla.

A finals de 2008 Qui hi ha? va presentar el seu segon treball Aquest llum per qui crema? (Autoeditat), en un concert molt especial a Sant Boi de Llobregat on hi van participar tots els col·laboradors del disc: un trio d'albokaris de Bilbao (a la cançó "Dürum Dürum"), la Coral Pedres Blanques de Sant Boi (a "Suc de medusa"), els vents de la Leg Lion Orquestra (a "La Mosca") i en Sergio Ramos, ex percussionista d'Ojos de Brujo i membre de l'Orquestra àrab de Barcelona (a "Pubilles en bikini").

El 2010 serà altra vegada un gran any pels Qui hi ha?, ja que presentaran noves cançons del folk més àcid a través d'una nova aventura que s'iniciarà amb una sèrie de vídeos penjats al Youtube fets amb el col·lectiu The Poca Monta Company.

Si l'interrogant al nom d'aquesta banda de Sant Boi de Llobregat (Barcelona) et produeix un mínim de curiositat, no deixis de seguir-los.

Qui hi ha?

Qui hi ha? està format per:

Ricard Ros: uilleann pipe, whistles, bouzuki i acordió; Marta Barbero: violí i veu; Rubén Fajardo: guitarra acústica i mandolina; Anna Ballo: piano; Cesc Balsells: baix elèctric; Antonio Miranda: percussió; Patxi Gallego: bateria i percussió;

Discografía

Subscriu-te al newsletter!